Loading...
UITVAART VAN DE TOEKOMST 2018-03-03T20:50:26+00:00

Project Description

hr

MERKGEDREVEN TOTAAL-EXPERIENCE

‘In een merkgedreven maatschappij waar het draait om experiences is het merkwaardig te noemen dat het creëren van de meest indrukwekkende experience in een mensenleven nog niet is ontdekt door A-merken.’

MKH VAN DER WEIDEN MA

hr

ONDERZOEK UITVAART VAN DE TOEKOMST

hr

BUSINESSMOGELIJKHEDEN VOOR ORGANISATIES IN DE FUNERAIRE SECTOR

Vooruitstrevend onderzoek werpt nieuw licht op uitvaartbelevingen en zakelijke mogelijkheden voor organisaties in de funeraire sector.

ROTTERDAM-nov 2017: De uitvaart van de toekomst gaat verder dan witte wijn, live-streams en doe-het-zelf omhulsels. Binnen nu en vijf jaar lonkt de funeraire sector naar virtual reality marketing en merken die consumenten helpen herinneren. Afgelopen jaar werd het onderzoek -Uitvaart van de Toekomst- voorgelegd aan de commissie van het European Institute for Brandmanagement (EURIB). Het onderzoek gaat over uitvaartbelevingen en de zakelijke mogelijkheden voor organisaties in de funeraire sector.

Aan het onderzoek hebben BGNU-leden, branchevertegenwoordigers, ondernemers en directeuren, technologiebedrijven, veranderaars en publisten die werkzaam zijn in de Nederlandse uitvaartbranche meegewerkt. Het onderzoek is door de commissie beoordeeld als uiterst relevant. Het onderzoek wijst uit dat hedendaagse uitvaartbelevingen relatief platte experiences zijn waarin consumenten zich als toeschouwer kunnen gedragen of voelen. Volgens de waarde van een beleveniseconomie zou dat moeten veranderen. Binnen nu en vijf jaar mag er gesproken worden over merkgedreven totaal-experiences.

In het onderzoek komen een aantal constructen naar voren die kunnen resulteren in aantrekkelijke uitvaart-experiences voor consumenten. Buiten dat bieden deze constructies tal van voordelen voor organisaties in de sector. In het onderzoek wordt het clusteren van marketingactiviteiten van bestaande merken aanbevolen. Daarbij wordt de waarde van allianties en partnerships met branchevreemde A-merken benoemd. De voordelen van een introductie van experiences van A-merken in uitvaartprocessen bestaan zowel voor consumenten als voor organisaties. De voordelen zitten o.a. in gedragsverandering, consumptie, transparantie, data en memorabele uitvaartexperiences voor consumenten.

UPDATES

hr

FINAL FOOTPRINT CHALLENGE EXPERT

Niet per helicopter maar ultra duurzaam. Coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie nodigen TRUUS. uit als buddy-expert voor deelnemers van de eindronde van hun ‘Final Footprint Challenge 2018’. TRUUS. hoopt deze toppers in het funeraire te manoeuvreren naar een hoger level en futureproof vorm van marketing- en conceptdenken. Een aantal van de deelnemers Jaap Schuddeboom en Sander van der Meer waren al opgevallen in het onderzoek ☆Uitvaart van de toekomst ☆. Jaap brengt urnen die composteren waaruit prachtige bomen groeien. Sander komt met een oplossing voor problemen met data en het opheffen van webpages na de dood. Buiten dat zijn er in de challenge makers van doodskisten als postpakket, een visionair met een ultiem ecologisch nalatenschap landschap en zijn er diverse uitvaartproducten passend in de circulaire economie. TRUUS. heeft er zin in! #acceleren #speeddating #learningprogram #experts #concepting #futurefuneral #thebiggerpicture #ecologica #onestowatch Www.finalfootprintchallenge.nl Registreer voor meer updates over de uitvaart van de toekomst en diverse learning programs op www.uitvaartvandetoekomst.nl

Interview in tijdschrift LATER!

Interacten na de dood, waarom niet?

UITVAARTBEURS AMSTERDAM 2018

Te gek! Ze hebben TRUUS. binnengehengeld. UITVAARTBEURS AMSTERDAM 2018! Het uitvaartspektakel voor publiek en business op zaterdag 14 april in de prachtige Westerkerk Gemeente Amsterdam. In eerdere edities kwamen naast de Nederlandse media ook media als Al Jazeera Media Institute, @thesundaily, RTL en The Mirror verslag doen. Dit jaar is de beurs nog opvallender en is de mediacoverage nog groter, zo wordt er verwacht. Nederland is trending. Ook op uitvaartgebied. Brands and Burials! Op de beurs geeft TRUUS. een lezing over het onderzoek ☆Uitvaart van de toekomst☆ en de impact op publiek en organisaties.

FUNERAL ROCKSTARS

Het ultieme marketinglearningprogram voor uitvaartondernemers en aspirant ondernemers. Met  Innovation Boardroom!

Registreer vast op onze mailinglijst voor meer info.

GA NAAR WEBSITE UITVAART